Aanvragen kan via het  aanvraagformulier op deze web-site. Deze is on-line in te vullen en kan dan het snelst in behandeling worden genomen.  Bij de aanvraag hoort een Sociale Rapportage / toelichting  en relevante bewijsstukken. Bij hoge urgentie kunt u een antwoord binnen 24 uur verwachten. Wanneer we nadere informatie nodig hebben dan vragen we dat.  U kunt e.e.a. zelf nagaan met deze checklist: pdfbijlage_bij_aanvraagformulier.pdf   .Alleen aanvragen van een professionele hulp- of dienstverlener worden in behandeling genomen.

Let op: We betalen niet op rekening van de klant, maar het liefst  rechtstreeks aan de leverancier.  Zo nodig via een factuur of offerte. Dat kan in overleg direct na de beslissing..Geld voor boodschappen kan beschikbaar worden gesteld via de kas van SchuldDienstverlening op het Stadskantoor (Burgerzaken) of op de (derden)rekening van de aanvragende organisatie of bewindvoerder.

 Om uw aanvraag te beoordelen hebben we de volgende gegevens nodig:

  • Salaris- of uitkeringsspecificatie(s)     of          een bevestiging van het SchuldDienstVerleningstraject (SDV)
  • Enkele Bankafschriften                      of          een opgave van het budgetplan van SDV of beschermingsbewind 
  • Een opgave of bewijsstuk van de gevraagde kosten
  • Indien van toepassing graag ook beschikking Bijzondere Bijstand (afwijzing)
  • En een duidelijke Sociale Rapportage *

* Het gaat ons daarbij om het volgende: Een schets van de sociale omstandigheden van de cliënt(en), waarbij wordt Ingegaan op het ontstaan van de probleemsituatie, Welke maatregelen zijn genomen om de (financiële) problemen op te lossen en/of te voorkomen en een toelichting hoe de financiële steun kan bijdragen aan een structurele oplossing van de problemen van de cliënt.

Documenten  Voordat u begint met aanvraagformulier kunt u de relevante bestanden voor de aanvraag toevoegen. (up loaden) . Deze kunt u het beste eerst opslaan en NIET zelf open hebben staan.) Klik dan op een van de pijltjes in het grijze blok. Dit kan worden herhaald. Pas op met al te grote bestanden ! Indien u twijfelt kunt u vooraf overleggen of ons een bericht sturen (met de bestanden). U kunt u via “Volgende” verder naar de invul-velden.

Vragen?   Het is altijd goed om telefonisch te informeren naar de mogelijkheden voor uw cliënt. Het is de bedoeling dat we meedenken en soms komt een passende oplossing pas in overleg in beeld. Bel dan 038-4983282 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

n.b.  Het is ook mogelijk een PDF- aanvraagformulier op te vragen door te bellen met (038) 498 32 82 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ga naar het aanvraagformulier