Aanvragen kan via het  aanvraagformulier op deze web-site. Deze is on-line in te vullen en kan dan het snelst in behandeling worden genomen. Het is ook mogelijk een PDF- aanvraagformulier op te vragen door te bellen met (038) 498 32 82 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Bij de aanvraag hoort een door een professionele hulpverlener opgestelde Sociale Rapportage en relevante bewijsstukken. Bij hoge urgentie kunt u een antwoord binnen 24 uur verwachten. Wanneer we nadere informatie nodig hebben dan vragen we dat.  U kunt e.e.a. zelf nagaan met deze checklist: pdfbijlage_bij_aanvraagformulier.pdf   .Alleen volledig ingevulde formulieren, ingediend door een professionele hulp- of dienstverlener worden in behandeling genomen. Om uw aanvraag te beoordelen hebben we de volgende gegevens nodig:

  • Salaris- of uitkeringsspecificatie(s)     of          een bevestiging van het SchuldDienstVerleningstraject (SDV)
  • Enkele Bankafschriften                      of          een opgave van het budgetplan van SDV of beschermingsbewind 
  • Een opgave of bewijsstuk van de gevraagde kosten
  • Indien van toepassing graag ook beschikking Bijzondere Bijstand (afwijzing)
  • En een duidelijke Sociale Rapportage *

* Het gaat ons daarbij om het volgende: Een schets van de sociale omstandigheden van de cliënt(en), waarbij wordt Ingegaan op het ontstaan van de probleemsituatie, Welke maatregelen zijn genomen om de (financiële) problemen op te lossen en/of te voorkomen en een toelichting hoe de financiële steun kan bijdragen aan een structurele oplossing van de problemen van de cliënt.

Documenten  Voordat u begint met aanvraagformulier kunt u de nodige bestanden toevoegen aan de aanvraag. (up loaden) . Klik dan op een van de pijltjes in het grijze blok. Dit kan worden herhaald. Pas op met al te grote bestanden ! Indien u twijfelt kunt u vooraf overleggen of ons een bericht sturen (met de bestanden). U kunt u via “Volgende” verder naar de invul-velden.

Vragen?   Het is altijd goed om telefonisch te informeren naar de mogelijkheden voor uw cliënt. Het is de bedoeling dat we meedenken en soms komt een passende oplossing pas in overleg in beeld. Bel dan 038-4983282 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ga naar het aanvraagformulier