Wat is dit voor een stichting?
De Stichting Noodfonds Zwolle en omgeving is een samenwerkingsverband van lokale overheid, hulpverlenende organisaties en geldgevende fondsen/donateurs. De stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, onder nummer 05083077.

Wat doet de Stichting Noodfonds Zwolle en omgeving?
Het Noodfonds geeft financiële hulp voor inwoners van Zwolle en omgeving, die in een acute financiële noodsituatie verkeren en niet meer of niet voldoende in aanmerking komen voor een (wettelijke) voorliggende voorziening.
Wie kunnen aanvragen indienen?
Professionele hulp- en dienstverleners kunnen voor hun cliënten een aanvraag indienen bij het Noodfonds.

Hoe komt het Noodfonds aan geld om hulp te verlenen?
Het Noodfonds doet een beroep op landelijke en stedelijke fondsen. Het Noodfonds is een zogenaamde instelling voor Algemeen Nut (art. 24, lid 4 van de successiewet) waardoor stortingen op ABN AMRO 42.64.35.052 in principe aftrekbaar van de belasting zijn.

Blijft er geld aan de strijkstok hangen?
Nee. De huisvestings-, salaris- en bureaukosten komen voor rekening van de Gemeente Zwolle. Iedere, door fondsen of donateurs verstrekte, bijdrage komt volledig ten goede aan hulp voor cliënten.

Binnen welke termijn kan worden geholpen?
Dit hangt af van de urgentie en juist, volledige informatie van de informatie van de hulpverlening. Indien nodig is binnen 24 uur hulp beschikbaar.

Welke bedragen worden uitgekeerd?
Dat hangt af van de hulpvraag. De bedragen liggen in de regel tussen de 100 en 2.000 euro.

Hoe is de privacy van de cliënten geregeld?
De behandeling van persoonsgegevens valt onder de Wet op de Bescherming Persoonsgegevens.

Waar kan ik nadere informatie krijgen?
U kunt nadere informatie opvragen bij Johan Groothedde van het bureau van de Stichting Noodfonds Zwolle en omgeving. Telefoonnummer (038) 498 3134 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..