Het bestuur heeft i.o.m. de gemeente en stichting Meedoen Zwolle bij het bureau a.h.w. een loket opengesteld voor coronagerelateerde aanvragen. Dat wil zeggen; specifieke hulpvragen die zijn ontstaan door de Corona-crisis. Het aanvraagformat kan door professionals worden gebruikt voor:

  • Leefgeld, verstrekking winkelpas (noodhulp diaconie van kerken)
  • Formaliteiten, financiële vraagstukken   (Op orde)
  • Sociale en praktische vraagstukken, bijv.boodschappen haalservice  (st. Present)
  • Overige noodhulp  (noodfonds)

Het formulier kan worden verstuurd naar het speciale mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij beleggen dat dan bij de Coalitie-partners.Link: aanvraagformat

 

Ander corona-nieuws:

We hebben op verzoek van onze partner Stichting Meedoen Zwolle besloten om mee te werken aan de eventuele verstrekking van mondkapjes voor het Voortgezet Onderwijs. Dit naar aanleiding van de herstart van de scholen.  Scholen kunnen desgewenst hierover contact met ons opnemen.  Dit aanbod doen we, omdat de gemeente dit ondersteund.  Het kan namelijk zijn dat leerlingen die met het Openbaar Vervoer naar school moeten komen, moeite hebben om de mondkapjes zelf aan te schaffen. Het is dan goed dat dit vanuit de school kan worden aangeboden. Wij willen dat centraal faciliteren en daarmee de zorg en de verantwoordelijkheid delen.